1 december 2009 Flytt / Mudanza

 

Vi ska ju flytta blev det bestämt hipp som happ. Vi har knappt bott här i ett och ett halvt år och nu är vi på gång igen. Redan nästa vecka, den 27 november, går flyttlasset. Vi skrev på kontraktet och fick nycklarna förra onsdagen, den 18 november. Vilket betydet att vi har haft knappt en ½ vecka + en helg på oss att renovera denna nya som är en gammal lägenhet. Och att packa ihop den gammla som var en sprillans ny lägenhet.

Skälen är många men främst är väl att hyresvärden som lovade att hon skulle sätta in garderober åt oss, nu säjer att hon inte har råd att göra det. Vi har fortfarande alla kläderna kvar i flyttkartongerna och eftersom det är så fuktigt här i lägenheten så bildasdet mögel på kläderna mellan varven som man använder dem. Och de som inte har mögel luktar unket. Det skulle behövas göras en riktig fuktsanering i huset och redas ut hur man löser detta. Men det kan vi inte göra för det är inte vår lägenhet och nu säger alltså ägaren att hon inte heller kan. Så det bev att flytta. Det känns ganska bra på så sätt för jag är lite orolig för hur mögel påverkar de boende och speciellt Alexander.
ENTREN

KORRIDOREN
Ett annat skäl är elräkningen. Eftersom det är så fuktigt här och speciellt då på vintern (lägenheten och byggnaderna här är inte förberedda på regn, kyla och fukt även om det kommer varje vinter fastän vi bor på Gran Canaria, vi bort lite högre upp där det är kyligare och fuktigare) så har vi fått köra med elelement på nätterna för att torka ut lite och få upp värmen. Förra januari kom elräkningen på 2.500 kr. En chock! Så kan man inte ha det. Jag letade lite solvärmelösningar, för jag har en balkong med sol på förmiddagarna, men hittade inget enkelt sätt. Det skulle ju vara kanon om det fanns någonting som jag kunde ställa på balkongen på förmiddagarna som sög åt sig solvärmen, som jag sedan kunde ställa in i sovrummen på nätterna och som då avgav allt det varma. Det finns ingen sådan sak. Kanske något för Uppfinnar-Jocke. Det skulle spara många dyra kWh.

VARDAGSRUMMET
Ett annat skäl som jag heller inte ska förneka är hyran. Den blir mycket billigare nu. Vi tog oss lite vatten över huvudet när vi flyttade in här och det har varit ett tufft år att få ekonomin att gå ihop sig, vilket den inte alltid gör och det är dåligt för nattron och självförtroendet. Men lägenheten var ju så fin att vi inte kunde motstå. Visst hade den inget kök och inga garderober. Och visst låg den lite för långt utanför stan för att inte ha egen bil. Och visst det fanns inga grönområden för barnen att leka på. Och buss fanns det ingen utan jag var tvungen att gå en bra bit, nerför går ann men uppför är det ett helvete. Men den var ju så fin, sprillans ny, jättestor och jättemodern.
INGLASADE BALKONGEN VID VARDAGSRUMMET

SKAFFERIET

GÄSTTOAN

KÖK & TVÄTTSTUGA

BAD / TOA

SOVRUM 2 (Alexanders)

SOVRUM 3

SOVRUM 1

föräldrarnas


INGLASAD BALKONG 2

 

Så nu håller vi på och renoverar för fullt. Slipar och spacklar på ena ställer. Och packar och fyller igen hål på andra stället. På fredag kommer flyttgubbarna som ska flytta möbler och annat tungt (det var billigare än vad vi trodde så det slog vi till med). Och på lördag så kommer kompisarna och hjälper till med kartongerna.

 

Vi tog först bort allt gammal skräp, oj förlåt, alla gamla lampor, gardiner och annat löst som ägarna "glömt" kvar fastän vi sagt till att vi ville ha lägenheten tom.

Mycket skräp blev det. Jag hoppas att de kommer och hämtar det.

Sedan blev det att knacka loss alla gammla sprickor i taket, spackla igen, slipa och måla. Titta vad man kan hitta då, ett rostigt armeringsjärn som fläckar av sig..

Sedan rev jag ut allt gammat mögligt innehåll i en inbyggd garderob. Jag vet inte hur många kvarglömda leksaker och döda kackerlackor som jag hittade där. Jag skulle helst ha rivit ut hela garderoben men det tordes jag inte. Lite i taget.

Så spacklade jag och målade den invändigt. Det blev ganska fräscht.

 

Nu håller vi på i köket. Vi tog bort den gamla kökslampan och fick ett stort hål kvar som spacklades igen tillsammans med de andra sprickorna i taket. Så slipade vi och målade. Men när vi skulle rolla taket så började den gamla färgen att flaga av sig. Då var vi så trötta och blev så irriterade att vi la av och gick hem.
 
 
 
 
 
 


ENTRE - ALBUM - SVERIGE - GRAN CANARIA - BABY - DIET